Az emberek tehetnek róla, nem az ország.

Már fel se kelj...

Már fel se kelj...

Apu, neki miért van jobb kocsija?

2016. január 25. - Dupladur

Az irigység

Az irigység egy roppant primitív és ostoba cselekedet, mely sem érzelmi sem logikai úton nem kéne, hogy megállja a helyét a mai világban. De hát megállja mert sok a hülye, az oktatás meg pénzbe kerül, az meg nincs, csak másnak, neki meg a kurva anyját, mert hogy képzeli, hogy ő a mekiben reggelizik amíg én kenem a kenőmájast a jó tescos zsömlére.

Opciók, verziók, egyéb hülye szavak

Az első opció, mikor úgy irigykedik valaki, hogy a másik bizonyíthatóan becsületes munkával, szerencsével, illegális cselekedetek minden nélkülözésével küzdötte el magát odáig, ahol van, szerezte meg azt, amije van. Ekkor az irigy fél gyakorlatilag azért dühös, mert ő túl lusta, buta, szerencsétlen ahhoz, hogy ugyanazt megtegye, mint a másik, ezért aztán inkább azt kívánja, hogy a másiknak is legyen kevesebb, vagy azt, hogy neki legyen több, csak így, a semmiből, mert ez a világ rendje, hogy bármiféle erőbefektetés nélkül csak úgy dől a lé. 

Másik verzió, hogy bizony alanyunk már annyira elmerült az összeesküvés elméletek ködös, fantáziadús világában, hogy elképzelni nem tudja, hogy valaki becsületesen tud havi 120-nál többet keresni. Na, ekkor van az, hogy mindenki tolvaj, aki Audival jár, vagy telik neki öltönyre. Ez, amíg be nem bizonyosodik, hogy valóban lopásról van szó, ugyanúgy hülyeség, mint az első. Stresszes lesz tőle és elpatkol 50 évesen szívrohamba vagy tüdőrákba, választatni ízlés szerint.

A harmadik pedig, nyilván mikor be is bizonyosodik valakiről, hogy lopta. Ilyenkor, ha nem ítélik el (ahogy általában az történik) az eléggé dühítő egy esemény, de ezekre se irigykedni kéne, csak jogos igazságérzetünket kinyilvánítva ignorálni az egészet, mert a világ nem változik, tolvajok mindig lesznek. Vagy anyázzunk a TV előtt boxeralsóban vasárnap reggel, vásárolni úgy sem lehet. Az is hasznos. Csak ne a gyerek előtt!

Megmondtam vagy nem megmondtam?

Most aztán megmondtam neked, te szerencsétlen lúzer, aki utánam kiabál az utcán csak mert nem edző cipőben járok, meg melegítő alsóban! Te, aki cicceg mikor borravalót adok a pincérnek, vagy egy kis pénzt a hajléktalannak! Törődj a magad dolgával és gondolkodj el rajta, hogy más boldogsága miért okoz neked ekkora fájdalmat, aztán igyál tovább...

A bejegyzés trackback címe:

https://marfelsekelj.blog.hu/api/trackback/id/tr478310996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása